Măști de față făcute acasă

Oricât de neînfricat ar fi unul pentru călătoriile pe care le întreprinde, realitatea este că pandemia COVID-19 a schimbat modul în care ne manipulăm și trăim astăzi. Folosirea măștilor faciale este un lucru esențial în prevenirea răspândirii virusului. Mayoritatea la nivel mondial au instituit că măștile faciale trebuie purtate chiar și când ieșim afară. Datorită numărului mare de oameni care au optat pentru măștile faciale, au crescut și cererile, provocând o lipsă cronică pe piață. Ca urmare, mulți dintre noi ne-am văzut nevoiți să facem propriile măști faciale acasă.

Măștile faciale DIY nu au neapărat o fiabilitate cunoscută științific, dar mulți oameni se bazează pe ele deoarece se pot confecționa în mod rapid și ușor. De asemenea, aceste măști DIY nu sunt nici scumpe, ci pot fi reparate și reciclate la nesfârșit. Poate fi folosit orice material textil pentru realizarea măștii faciale. Deoarece materialele textile sunt atât de ușor de obținut, pot face față protecției oferite de măștile faciale fabricate în masă și, de asemenea, oferă soluții mai puțin costisitoare și mai puțin invazive pentru oricine.

Din moment ce măștile de față DIY reprezintă cea mai bune soluție în acest moment, îți vom arăta cum poți confecționa asemenea accesorii de față acasă. Primul pas este să decizi materialul din care faci măștile faciale. Poți alege materiale din bumbac, in, muselină sau materiale non-țesute termostabile și respirabile. Pânza trebuie să fie elastică și să se contopească ușor pe față, de aceea bumbacul și vâscoza sunt printre materialele cele mai des folosite. Acestea sunt, de asemenea, ușor de curățat și de dezinfectat.

Cum se confecționează măștile faciale?

Există opt pași pentru a confecționa rapid măști faciale acasă. Urmează-i pentru a opta pentru măști faciale DIY:

  1. Începe prin a măsura și tăia materialele. De obicei, au nevoie de două piese de material de 18 cm x 12 cm și o bucată de elastice sau șnur de 25 – 30 cm lungime pentru a face două curele.
  2. Împăturește partea dreaptă și stânga materialelor și cusutul de-a lungul marginilor îndoite.
  3. Urcă ambele materiale pe o parte și le fixează cu ace. Poți adăuga ace decorative și căptușeală pentru a trece la etapa următoare.
  4. Înfășoară elasticele sau șnurul pe măști și le pune în colțuri.
  5. Cosește extrem de aproape sau lipește părțile elastice sau șnur pentru a asigura o fixare bună.
  6. Îndoiește cei doi capete de șnur în forme de buclă pentru a se putea potrivi pe urechi.
  7. Assamblează măasca pe partea care se va lipi pe fața ta. Dă un test adânc și asigură-te că se contopeste ușor pe fața ta.
  8. În cele din urmă, asigură-te că nu dau dureri de cap. Dacă simți o presiune sau o tensiune pe cap, schimbă-ți mărimea curelelor sau ațeliile pentru a ușura această presiune.

Deoarece acestea sunt măști faciale neprofesionale, mai există câteva aspecte importante pe care trebuie să le ai în vedere atunci când poarte una. De exemplu, măștile faciale trebuie păstrate întotdeauna curate, deoarece sucurile și transpirația poate contribui la dezvoltarea și răspândirea microbilor. În plus, nu purta masca ce este infundată sau murdară. În celebrare de a portfolio de toate aceste lucruri, măștile de față făcute acasă oferă o soluție mai ieftină și mai naturală pentru protecție față de Covid-19.

Îngrijirea și reutilizarea măștilor faciale DIY

Măștile faciale sunt fabricate pentru reuse, dar ele trebuie să fie ținute îngrijite și încălzite la temperaturi înalte riminde pentru a fi reutilizate. Înainte de a reutiliza măștile faciale, trebuie să speli mâinile și să asiguri că măștile sunt curate și uscate. Fă-o cu apă caldă și detergent și scutură-o înainte de a o usca. Poți usca măștile în aer liber sau poți folosi uscătorul de păr sau mașina de uscat rufele.

De asemenea, poți folosi recipiente cu capac sau saci hermetic pentru depozitarea măștilor. Cablurile elastice pot fi î